UPPSALA CYCLING RACE WEEK 8-12 MAJ. TIDER, TÄVLINGAR, BANOR.

Under Nu är det dags för årets tävlingar!

Varmt välkommen till Uppsala Slott och cykeltävlingar i världsklass! Cyklister från hela världen kommer till Uppsala för att tävla i våra helt unika tävlingar.

Tag med vänner och familj och följ tävlingarna vid Uppsala Slott. Storbildskärm och direktsändning från tävlingarna, action på hög nivå! Mat, dryck, ett sportevenemang på professionell nivå.

Under tävlingarna påverkas trafiken längs banorna i viss utsträckning. Se mer information under resp lopp nedan. Information om påverkan på UL busstrafik finns på UL:s hemsida, klicka här.

  • Etapplopp Tour of Uppsala, Onsdag-Fredag 8-10 maj, damer världselit. Sveriges enda etapplopp för damer, riktat till yppersta världseliten. Kvällstävlingar vid Uppsala slott. Start varje dag 16.30, målgång ca 19.15. Mer information.
  • Scandinavian Race, Lördag 11 maj, Världens äldsta cykeltävling för professionella herrcyklister, 111:e upplagan 2019. Närmare 20 tuffa mil i en snitthastighet över 45 km/h! Start kl 12.00. Mer information.
  • Europas tuffaste Grand Prix, Skandis GP, Söndag 12 maj. Mitt i centrala Uppsala och Slottet som arena. Vi förenar Uppsalas främsta historiska miljöer med fartfylld professionell idrott. Mer information.
  • Tävlingarna ingår är certifierade inom ramen för ”Världsklass Uppsala”. Evenemanget arrangeraras av ideella krafter inom Upsala Cykelklubb. Svenska och internationella cykelförbundet UCI står bakom tävlingarna.
  • Tävlingsledare är Göran Mattsson, Upsala Cykelklubb. Telefon 070-575 36 03.