Upsala CK arrangerar SM och Skandisloppet!

 

 

Vi är så stolta och glada över samarbetet med Svenska Cykelförbundets och SM tävlingarna i linjelopp 2020.

Nu är det klart. Upsala CK arrangerar SM i landsväg/linje för seniorer och juniorer helgen den 22–23 augusti – förutsatt att restriktionerna runt coronaviruset lättat. Den 14–15 augusti körs linjemästerskapen för masters- och ungdomsklasserna i Uppsala. Dessa tävlingar planeras att genomföras vid Pollacksbacken i centrala Uppsala. Seniorerna tävlar vid Uppsala Slott Arena.

Mer information om tävlingarna, klicka här.

Skandisloppet är världens äldsta cykeltävling som genomförts i oavbruten följd, årets upplaga och samarrangemang av SM blir den 112:e upplagan i oavbruten följd.

– Det är en ära för Upsala CK att åter stå som arrangör för ett mästerskap. Vi har UCI godkända tävlingsbanor redo för start i central stadsmiljö, säger Göran Mattsson, ordförande i Upsala CK som syftar på den klassiska Skandisbanan (Scandinavian Race) med start och mål vid historiska Uppsala slott. 


Bilder från 2019 års elittävlingar i Uppsala. Svenska mästaren Lucas Eriksson intervjuas av Silver-Emma Johansson. Lucas vann Skandis GP 2019, ett av Europas tuffaste GP-lopp.


Sara Mustonen vinnare av Tour of Uppsala 2019

 – Ursprungsplanen var att arrangera UCI-tävlingar för damer och herrar i början av maj, men på grund av covid-19 har förutsättningarna ändrats radikalt. Idrotten ska kännetecknas av positivism, gemenskap, prestation och framåtanda. Det behöver vi alla i samhället mer än någonsin nu. Vi vill gärna stödja SCF att hålla traditionerna vid liv i en tuff tid och tillsammans har vi möjlighet att skapa ett modernt mästerskap med stark förankring i historien, säger UCK:s ordförande Göran Mattsson.

Läs även gärna Svenska Cykelförbundets information om Linje-SM 2020.

Läs gärna mer om UCK:s fantastiska historia, klicka här.

Förutsatt att regeringen lättat på restriktionerna runt coronaviruset körs Linje-SM den 22 och 23 augusti med följande fördelning:

22 augusti: SM Linje – herr junior och dam senior, Uppsala Slott
23 augusti: SM Linje dam junior och herr senior, Uppsala Slott

Den 14-15 augusti gäller följande fördelning:

14 augusti: SM Linje, mastersklasser, plus ungdomsstafett, Uppsala Pollacksbacken.
15 augusti: SM Linje ungdomsklasser, Uppsala Pollacksbacken

Helgen 3-4 oktober är reserverat för SM, om tävlingsförbudet kvarstår i augusti.