Sveriges cykelstad No1

Vision

Uppsala ska bli Sveriges cykelstad No1 och Upsala CK stärka sin verksamhet genom att ha för cykelsporten unika möjligheter till träning, tävling och utbildning.

Och Vägen dit

Verklighet

Alla aktiva cykelklubbar i kommunen lider av ett gemensamt problem;
Utan avlysta, asfalterade träningsvägar kan vi inte locka barn och ungdomar till landsvägscyklingen.
Barn och ungdomar är av säkerhetsskäl hänvisade till mountainbike där de inte hamnar i trafiken som fallet är inom landsvägscykling. Att i dagens trafiksituation leda träningsgrupper för barn på landsväg är uteslutet och inget som någon klubb vill riskera. Detta hämmar återväxten inom svensk cykelsport med långtgående konsekvenser för vår position i cykelvärlden.

Upsala CK har genom idén om ett Cykelcentrum påbörjat arbetet med att bereda träningsmöjlighet för barn på därför avsedda vägar. På denna anläggning kan även bedrivas träning och tävling för såväl elit som motionärer men skapar också utrymme för utbildning inom cykling. Detta gagnar även kommunens skolbarn, invandrare och övriga grupper som behöver denna hjälp. Asfaltsbanor gagnar även rullskidåkare, paraidrottare och andra som tjänar på att komma bort från trafikerade vägar.
Vintertid kan området användas för skidspår m.m.

Mål

Etapp 1:
Ca 5 km asfalterad GP-bana, UCI-godkänd CX-bana och trafikskolebana med trafikljus och vägmärken mm för skolbarn.
Barn- och ungdomsträning landsvägscykling.
Nya tränings- och tävlingsmöjligheter för oss alla.
Kursverksamhet m.m.

Etapp 2:
Velodrom, inomhusanläggning, fullstor och UCI-godkänd.
Klubblokal i anläggningen.

X