Det finns något för alla

Upsala Cykelklubbs verksamheter

 

Cykelsporten går hand i hand med att uppleva; uppleva naturen, känslan av vinden på näsan och farten när du susar fram på två hjul. UCK har sedan 1906 erbjudit Uppsala cykling för elit, motionärer, barn och ungdomar en möjlighet att prova, bedriva och utvecklas som cyklister. Idag bedrivs verksamheten främst inom två områden; tävling och motion. Båda inom landsvägscykling, men även mountainbike börjar växa som egen gren.

Oavsett målsättning är du välkommen till UCK, glad motionär eller elitsatsande, vi är glada att se dig!

 

MOTION | Cykla & njut i goda vänners lag

Den snabbast växande delen inom klubben med stående aktiviteter som gruppcykling för alla. Från nybörjare till sådana som tar steget till tävling, damer som herrar i alla åldrar, alla får plats i vår motionsverksamhet.

Gemensamma träningar:

UCK Motion erbjuder gruppcykling i olika fartgrupper med dedikerade ledare två gånger i veckan. Grupperna passar alla från nybörjare till snabbåkare. På onsdagkvällar kör vi rundor på 40-60 km och på lördagförmiddagar sk go’fikarundor på 100-120 km. På dessa är det obligatoriskt fikastopp på något café längs rutten.

Ansvarig för motionsverksamheten:

SENIOR | När du är tävlingssugen

Den just nu största gruppen tävlingscyklister. Här sker en tillväxt och utveckling innan man tar steget till elit. Klubben arbetar aktivt för att få fler, särskilt tjejer, att tävla och på så sätt hålla liv i traditionen att alltid synas på tävlingar runt om i Sverige.

Ansvarig för seniorverksamheten:VETERAN | När guldåldern infunnit sig

Att bli äldre är bara bra. Tävla kan man göra hela livet. Upsala CK har tävlande medlemmar som börjat med cykling som barn och andra som börjat senare i livet.

Även dessa tränar ihop med seniorer och juniorer för egen utveckling och för att dela med sig av sina erfarenheter.

Ansvarig för veteranverksamheten: JUNIOR | Allt börjar med att börja

Klubbens och svensk cyklings framtid. Upsala CK ska vara en plantskola för talangfulla ungdomar och utveckla dessa inför tiden som seniorer. Ofta tränar juniorer ihop med seniorer för att få bra sparring.

Ansvarig för juniorverksamheten:

 

ELIT | När tävling blir allvar

I Upsala CK har tävlingscykling alltid varit en viktig del och oavsett upp- eller nedgång i sportens popularitet har klubben alltid hållit med tävlande på elitnivå.

Ansvarig för elitverksamheten:

Gunnar Ersson

Kontakt: gunnar.ersson@upsalack.se

  

 

X