Börja tävla

Tävlingslicens

 

Går du tankarna att börja tävla? Då kommer du att behöva en giltig tävlingslicens från Svenska cykelförbundet. Du kommer också att behöva ett chip/transponder.

Du som cyklist ansvarar själv för att ansöka och betala om licens och chip/transponder.

Tänk på att vara ute i god tid när du ansöker om licens så att du har din licens när första tävlingarna börjar för säsongen!

 

Tävlingslicens

Tävlingslicensen är din personliga ID-handling och ger dig rätt att köra tävlingar sanktionerade av SCF.

SCF skriver enligt nedan på sin hemsida om licensen.

En tävlingslicens är en ID-handling som berättigar cyklisten att tävla i den klass den är licensierad i på tävlingar sanktionerade av SCF. Genom att vara licensierad ställer cyklisten upp på tävling i enlighet med det regelverk som finns för cykelsporten genom SCF, UCI samt Riksidrottsförbundet. Regelverket för cykelsporten har till syfte att skapa lika förutsättningar mellan utövande individer samt göra tävlandet så säkert som möjligt. Genom att vara licensierad är cyklisten försäkrad i sitt idrottsutövande både under tävling och träning nationellt och internationellt samt vid resor till och från sina cykelaktiviteter.

Försäkringar

I din tävlingslicens ingår även försäkringar. Aktuell information om vilka försäkringar som ingår hittar ni på SCFs hemsida. 

Information om försäkringar från SCF

Ansök om licens

Ansökan om licens sker på www.swecyclingonline.se där du ombeds att logga in eller skapa nytt konto.

För att se en uppdaterad guide till hur man ansöker om licens gå till SCFs hemsida.

Chip/transponder

Alla sanktionerade tävlingar genomförs med ett personligt chip/transponder som monteras på cykeln.

Chipet/transpondern leasar man från leverantören MyLaps. Information om hur man leasar ett chip/transponder hittar ni på SCFs hemsida.

Avgiter

Avgifter för licensen varierar beroende på ålder och klass man ansöker om licens i. Aktuell lista med avgifter för 2018 hittar ni här. 

 

 

X